sverigemoskva.blogg.se

Jag är svensk men är bosatt och arbetar i Moskva. Jag skriver om hur det är att leva i Moskva,politik och en hel del om fotboll..

Första snön.

Publicerad 2012-11-26 11:06:09 i Allmänt

Så har då vinterns första snö fallit i Moskva. Nu har vi vinter i 4 månader,men förhoppningsvis går det att åka en del skidor. Bättre rejäl vinter än slask.

I Spartak råder full cirkus! Emery fick sparken direkt efter derbyförlusten mot Dynamo igår.
Strax efter twittrades det ut bilder på vissa av de brasilianska spelarna och höga ledare inom klubben. Bilderna är från en pub/nattklubb och dessa är tagna 16 timmar före match.Först partar man med spelarna och sedan sparkar man tränaren!?

Klarar Karpin av att reda ut detta? Eller får även han lämna?
Vad innebär allt detta för Källström?

Spartak påminner mycket om AIK tycker jag. Många och hängivna supporters och som ibland dessvärre går till överdrifter en i det hela är en grund att stå på.
Kaoset nu påminner väl om det som rådde under ett antal år och fram till AIK:s degradering. Vilket ledde till en nystart som var nyttig för klubben. Förhoppningsvis kan Spartak få ordning på organisationen ordentligt nu.

Annars handlar mycket om nyheterna om korruptionsaffärerna inom försvaret. Dessa uppgår tillflera miljarder i olika härvor.

När man läser och lyssnar till svenska journalister så är det aldrig riktigt bra. Tidigare gjorde Putin/Medvedev inget mot korruptionen,när man nu slår till i vilket som hitills verkar vara en riktig härva och inte bara fejk, så är det också fel på något sätt!

Korruptionen är det största problemet idag i Ryssland och det finns säkert flera motiv till tillslaget mot personerna i försvaret MEN samtidigt så sänder det ändå en signal nedåt att ingen sitter säkert. Korruptionen måste bearbetas både uppifrån och nerifrån.

Konkurs eller ej?

Publicerad 2012-11-19 00:55:58 i Allmänt

Just nu väntar nog många runt om i Norden på beskedet om SAS går i konkurs eller ej.

Visst har det varit bra med SAS och ett företag som haft sin hemmabas i Norden när man varit ute och rest. Samtidigt tog man ut hutlösa priser när man hade sin monopolställning i Skandinavien.

Reste väldigt mycket i tjänsten under 10-15 år före och efter millennieskiftet. Det var lika dyrt att åka Kastrup- Stavanger som att åka Kastrup- Peking.

Sedan har man inte klarat av att hantera den helt nya situationen.
Där har självklart det statliga ägandet en stor roll,som har sett till kortsiktiga nationella intressen. Facken har levt i en svunnen tid och ledningen har varit för svaga och saknar/saknat strategi.

Även om man överlever dagens kris är det svårt att se att den inte upprepas om bara några månader.

Detta blir troligtvis ett populärt "Case" att studera vid handelshögskolorna runt om i Norden.

Svenska framgångar i Ryssland

Publicerad 2012-11-12 11:27:10 i Allmänt

CSKA vann igen efter ett drömmål från 35 meter av Rasmus Elm. Därmed befäster man sin serieledning.

Kim Källströms Spartak tog tredje raka segern i ligan och klättrar i tabellen. Framförallt har man fått ordning på försvarsspelet.

I Sverige är det fotbollsgalan ikväll. det är väl ingen vågad gissning att Zlatan får Guldbollen och att Peter Gerhardsson blir Årets Tränare!

Succe i Moskva

Publicerad 2012-11-07 11:30:20 i Allmänt

CSKA Moskva har fått upp farten och leder ligan. I derbyt mot Lokomotiv satte först Rasmus Elm 1-0 och på övertid avgjorde Pontus Wernblom med sitt 2-1 mål. Ur landslagssynpunk är det bra att båda är ordinarie och att självförtroendet växer i takt med framgångarna.

I Champions Lleague möter Kim Källströms Spartak Benfica idag på bortaplan. En vinst eller ett oavgjort resultat skulle innebära att chansen till andraplatsen i gruppen är relativt stor.

Drömmar som grusas?

Publicerad 2012-11-01 10:35:00 i Allmänt

Idag spelas näst sista omgången i allsvenskan. Om AIK tappar poäng eller Malmö och/eller Elfsborg vinner är AIK borta från guldstriden. På papperet har Malmö den enklaste matchen hemma mot redan nedflyttningsklara Örebro MEN Örebro har ändå spelat ok i de sista matcherna och större under har inträffat än att de tar poäng.

Hur reagerar Malmös spelare vid 0-0 i paus?

Elfsborg borta mot Mjällby på naturgräs låter som en tuff match för Boråsarna om man tittar på statistiken.

Häcken mot AIK är en match där mycket avgörs. förlorar Häcken är nog guldet borta,förlorar AIK är både guldet och troligen en tredjeplats och därmed europaspel nästa år borta.

Blir en intressant kväll framför webbradion.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela