sverigemoskva.blogg.se

Jag är svensk men är bosatt och arbetar i Moskva. Jag skriver om hur det är att leva i Moskva,politik och en hel del om fotboll..

Omgång 11 i Ryssland

Publicerad 2012-10-08 13:48:24 i Allmänt

Inför omgång 11 fanns det ett antal frågor:

Vilket lag skulle visa sig vara bäst i Moskva derbyt?

Skulle Zenith kunna ta sig samman och vinna igen?

Kunde Anzhi hålla sin vinstrad intakt?

Var Tereks formkurva på väg ner ?

Svaren vi fick var:

CSKA var klart bäst och vann rättvist med 2-0 mot Spartak. Framförallt första halvtimmen spelade man bra. Elm.Wernblom och Källström spelade hela matchen för respektive lag. Wernblom som inte fått spela från start på ett tag verkade väldigt spelsugen och var sin vana trogen indragen i en hel del frisparkssituationer, både för och emot.
Det verkar som CL spelet tar en del på Spartaks krafter både fysiskt och psykiskt. Men framförallt släpper man in för mycket mål. Även i de matcher man vinner så läcker försvaret. Så långt har man släppt in dubbelt så många mål som Zenith. Så här finns det att jobba med.

Zenith tog en 2-0 seger borta mot Krasnodar.
Efter spelarstrejker, bomber och nerflyttningen av Denisov till juniorerna samt ett par förluster var det en skön och välbehövlig seger för Spalletti och co.
Frågan är hur det egentligen står till i klubben och vad som händer med framförallt Denisov. De närmsta veckorna blir intressanta att följa.


Anzhi besegrade Dynamo Moskva på bortaplan med 2-0. Laget visar upp en stabilitet som är imponerande. Både i ligaspelet och i EL.
Det verkar som Hiddink har fått ihop ett lag och att alla drar åt samma håll.. Det finns resurser för att göra förstärkningar i januarifönstret dessutom. Frågan är om truppen är tillräckligt bred för att hålla säsongen ut?


Terek slog Rostov hemma med 2-1 och fortsätter att haka på toppen och ligger nu trea.
Har en känsla av att Platini och en hel del UEFA höjdare gärna ser att laget inte bibehåller den placeringen.
Det är ganska lätt att föreställa sig alla demonstrationer som skulle äga rum runt om i Europa om Terek nådde europaspel.
Nu är det svårt att se att laget ska hålla hela säsongen ut men det hade varit intressant att se hur UEFA skulle handskas med problemet.

Målsnittet så långt har varit högt . Det återstår att se om det håller i sig nu när vi går mot vinter och sämre planer.
Nu blir det landslagsuppehåll fram till den 21/10 då vi bland annat har Anzhi- Spartak att se fram emot.


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela