Jag är svensk men är bosatt och arbetar i Moskva. Jag skriver om hur det är att leva i Moskva,politik och en hel del om fotboll..

Undret i Berlin samt nytt rysk/sovjetiskt rekord

Publicerad 2012-10-18 13:52:00 i Allmänt

Tisdagen var en berg o dalbana utan dess like.
Först tog ryssland en knapp seger med 1-0 mot Azerbadzjan. det behövdes en straff i 82 minuten för att spräcka nollan. Dock skapade man så mycket chanser i första halvlek att man skulle avgjort redan då. Nu har Akinfeev hållit nollan i samtliga 4 kvalmatcher har har därmed rekordet för en rysk eller sovjetisk målvakt.
Vitaly Mutko, rysslands idrottsminister som var den som anställde Capello passar nu på att sola sig i glansen och lovordar laget och Capello. speciellt beslutet att satsa på nya spelare och peta Arshavin och Pavlyuchenko.

Vad ska man säga om matchen i Berlin!? När laguppställningen kom så anade jag en repris av matchen i VM 2006 och inledningen såg mycket riktigt ut så. Körde matchen på en tysk stream med ljudet från sportradion. Intressant att höra skillnaderna på de tyska kontra svenska kommentatorerna för varje halvlek!

Även om vi fick en poäng har Hamrén mycket att fundera över. Även om Tyskland var bra så var sverige direkt dåligt i första halvlek. Beslutet att spela Elm/Wernblom förstod jag inte innan matchen och inte heller nu. sedan hade kanske inte Källström gjort en sådan superhalvlek om han hade startat matchen. det lyste riktigt av revanschlust ,samtidigt som han inte var så övertänd som har hänt ibland.