sverigemoskva.blogg.se

Jag är svensk men är bosatt och arbetar i Moskva. Jag skriver om hur det är att leva i Moskva,politik och en hel del om fotboll..

Pussy Riot släpps?

Publicerad 2012-09-12 20:45:32 i Allmänt

Medvedev sa till journalister i Penza att Pussy Riots medlemmar hade blivit straffade tillräckligt. Innebär det att de kommer att släppas snart? är det ett test för att se hur opinionen reagerar? Är Medvedev och Putin överens om detta? Frågorna är flera och svaren får vi nog snart.

Samtidigt har attacker mot kyrkan ökat sedan domen,i alla fall enligt Kyrkan själv. Flera av de som stödjer Pussy Riots aktion har ju en önskan att kyrkan skall tvingas tillbaka dit den var under kommunisttiden.

Kommentarer

Postat av: Shimmerdimmer

Publicerad 2012-09-13 14:05:04

Det är ju precis vad man skulle önska! Jag vill absolut inte att Pussy Riot ska sitta inspärrade och även om jag inte vill låta som nån slags låtsasrevolutionär sextonåring som tror hon kan förändra världen tycker jag att domen mot dem var ett sätt för regimen att skjuta sig själva i foten.

FREE PUSSY RIOT säger Shimmerdimmer!

Svar: Ja oavsett vad man tycker i frågan om de var rätt att genomföra aktionen i Frälsarkatedralen eller ej. Så får man nog fastslå att staten tappade stöd och Pussy Riot fick en uppmärksamhet som de aldrig annars fått.
Sedan är ju inte stödet för PR så stort i Ryssland som man kan tro när man läser vissa svenska tidningar. En majoritet av befolkningen tyckte att det var fel att genomföra aktionen men att straffet inte står i paritet till brottet.

De har ju spelat på Röda torget och på en hel del platser som de inte haft tillstånd till. Polisen har bara avvisat dem och inget mer har hänt. Nu lyckades man med hjälp av polis,kyrka,domstol få precis den reaktion man var ute efter.
sverigemoskva.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela