sverigemoskva.blogg.se

Jag är svensk men är bosatt och arbetar i Moskva. Jag skriver om hur det är att leva i Moskva,politik och en hel del om fotboll..

Svåra överväganden i Ukraina

Publicerad 2012-09-16 14:28:12 i Allmänt

Yulia Tymoscenko har enligt Ukrainsk lag rätt till ett 4 timmars besök varje månad av släktingar eller vänner. Denna gången valde hon Carl Bildt men nu har fängelseledningen,givetvis på order uppifrån,avslagit hennes begäran.

Problemet i Ukraina är att varken piskan eller moroten ser ut att hjälpa.

Ska EU gå vidare med handelsavtal med Ukraina gynnar de på kort sikt den sittande regimen och dess oligarker,vilka är synonyma.

Om man tar avstånd och startar bojkotter av allehanda slag så kommer troligtvis Ukraina att vända sig bort från västliga europa och än mer minska insynen i vad som händer. Samtidigt berörs inte oligarkerna så länge inte man inte startar handelsbojkotter av deras företag mm. Detta är i princip omöjligt då de också är storägare i många företag registrerade i EU.

Så det är ingen lätt sits EU företrädarna sitter i. Ska bli mycket intressant att följa hösten parlamentsval och se om något av de nya partierna klara och tillåts att bli något hot mot Janukovitj och Co.

När jag talar med folk i Ukraina idag så tycker jag att det värsta är att tron på ett bättre samhälle nästan helt försvunnit. samtidigt som man misstror alla politiker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela