sverigemoskva.blogg.se

Jag är svensk men är bosatt och arbetar i Moskva. Jag skriver om hur det är att leva i Moskva,politik och en hel del om fotboll..

Ryska ligan

Publicerad 2012-09-20 00:48:00 i Allmänt

På begäran kommer jag att presentera lagen i den Ryska ligan
.Jag kommer att ta dem 4 och 4. Kommentarer och synpunkter är hjärtligt välkomna!

Zenit St Petersburg:


Man har har vunnit ligan 2 år i följd och är favoriter till en tredje titel. Man låg lågt på transfermarknaden fram till de sista dagarna då man slog till med värvningen av Hulk. Laget och klubben verkar vara i harmoni. Frågan är om man har bredden på truppen för att gå långt i CL och samtidigt vinna ligan.
Spartak Moskva:


Spartak är laget med flest fans i Ryssland,tyvärr också det som oftast är inblandat i huliganbråk. Inte sällan med Zenits eller CSKA:s fans.

Man lyckads kvala in till CL genom att slå ut Fenerbache i sista kvalomgången. Precis som med Zenit finns frågan om man har bredden på truppen för att både gå bra i ligan och i CL. Värvade Kim Källström under sommaren och han kommer med sin rutin bli viktig,specieltl i CL matcherna.


Förre tränaren Karpin tog steget upp till en direktörsroll i klubben. Ny tränare är Emery som har ett förflutet i Valencia. Frågan är om Karpin kan hålla fingrarna borta om det skulle gå dåligt för laget.CSKA Moskva;


Laget med Wernblom och Elm åkte på en smäll mot AIK och blev överraskande utslaget i EL kvalet.

I ligan har man 5 raka segrar efter en trevande start. Inför säsongen talades det om en viss konflikt mellan tränaren Sluckiy och vissa spelare. Men just nu verkar det lugnt. En del menar att ledningen inte är intresserade av resultaten längre utan vill tjäna pengar på spelarförsäljningar. Något jag inte kan finna bevis ör i de senaste värvningarna. Har i mitt tycke ligans bäste målvakt i Akinfeev.

Anzhi Makhachkala

Laget med världens bäst betalde spelare i Eto och med Hiddink som tränare ägs av miljardären Kerimov liksom laget hemmahörande i Dagestan. Spelarna bor dock i Moskva och flyger till hemmamatcherna.
När Kerimov tög över klubben och började köpa spelare på väg till pensionen såsom Roberto Carlos trodde jag att projektet skulle dö ur ganska fort. Men nu verkar satsningen seriös och inte bara ett sätt för att med kända namn skaffa sig uppmärksamhet.

Laget tod sig via kval till EL. Truppen ser alldeles för tunn ut för att klara att hålla fokus på både ligan och EL
MIn uppfattning är att ligan prioriteras så länge man ser att man kan nå första eller andra platsen då CL spel är det uttalade målet på sikt.
Frågorna är annars hur länge Kerimov kommer att skjuta in pengar i klubben? Hur ska man klara UEFAS FinancialFair Play?
Va är anledningen till att Kerimov gör denna investering?
Frågorna är många men onekligen ett mycket intressant projekt.

Äterkommer med nästa 4 lag under morgondagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela