sverigemoskva.blogg.se

Jag är svensk men är bosatt och arbetar i Moskva. Jag skriver om hur det är att leva i Moskva,politik och en hel del om fotboll..

Zenit i blickpunkten

Publicerad 2012-12-20 08:59:27 i Allmänt

Den senaste veckan har det mesta handlat om Zenitfansens utspel om att man inte vill ha mörkhyade eller homosexuella spelare i sitt lag.

Klubben har officiellt sagt att man tar avstånd från fansens uttalande,
Det finns flera supportergrupper till olika lag i övriga europa med samma åsikter. Problemet här var att det var den största och klart dominerande supporterklubben som gjorde utspelet.

På sätt och vis speglar detta det samhälle man lever i men det får nog också ses som ett inlägg i debatten om Hulk. Det som såg ut som en fantastisk värvning har i realiteten visat sig vara ett stort misslyckande.
Frågan är om något händer under vinteruppehållet.

Dock är det ej många klubbar som skulle ha råd att lösa Hulk varken transfer eller lönesumman.

Om man tittar på Moskva lagen är dess fans betydligt mer vana vid färgade spelare i sina lag.

I övrigt så har kylan tagit ett ordentligt grepp om Moskva.

Vinteruppehåll

Publicerad 2012-12-13 09:54:29 i Allmänt

I ett för dagen kallt och blåsigt Moskva har ryska ligan spelat sina sista matcher för året. nu kommer ett nära på 3 månader långt uppehåll mitt i serien.

CSKA Moskva, med Wernblom och Elm,leder serien. Efter en svag start dår man bland annat blev utslagna av AIK i kvalet till europa league har man hittan en imponerande stabilitet. Man har inte alltid spelat så bra men lyckats vinna ändå,ofta har man avgjort i sluminuterna.

Kommer ta ett lag i taget och utvärdera säsongen så långt.

Putin sjuk eller ej?

Publicerad 2012-12-05 10:36:39 i Allmänt

President Putin har ställt in flera möten den senaste tiden. Nu senast med Japans PM. Det sägs bero på en ryggskada som uppkommit när Presidenten har tränat judo. Å ena sidan försärker det myten om den ungdomöliga och sportiga Putin,å andra sidan så kan man tolka det som att han börjar bli gammal och inte klarar av träningen längre.

Om det är ryggen eller annat som håller honom borta lär väl visa sig om ett tag.

I dagarna spelas sista omgången i gruppspelet i CL. tyvärr är både Zenit och Spartak utslagna. Dock klarade Zenit tredjeplatsen och är därmed klart för EL spel.
Båda klubbarna har/haft interna problem så misslyckandet i CL är inte så konstigt.

Nu diskuteras att man ska öppna upp ryska ligan och bilda en liga där lag från hela FD Sovjetunionen är välkomna. Onekligen skulle ligan bli stark med topplagen från Ukraina. För övrigt har jag svårt att se lag från övriga länder blanda sig i. det ska vara att någon i Kazakstan skjuter in betydande kapital i något av lagen därifrån.

Det blir onekligen intressant att följa planerna och också se hur UEFA hanterar frågan.
det har ju diskuterats om en liknande liga i skandinavien.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela