sverigemoskva.blogg.se

Jag är svensk men är bosatt och arbetar i Moskva. Jag skriver om hur det är att leva i Moskva,politik och en hel del om fotboll..

Förvånande!

Publicerad 2012-09-27 12:31:42 i Allmänt

Efter Uppdrag gransknings reportage om Telias affärer i Uzbekistan hakar nu alla journalister på tåget och ifrågasätter Telias uppträdande.

Men varför har det tagit så lång tid? Alla som har någon som helst kunskaå om Uzbekistan vet att alla större affärer går genom "Familjen". Även om man inte tidigare har haft kunskap om hur penningtransaktionerna exakt gått till så borde man väl ifrågasatt/forskat i affären långt tidigare. Inte minst på våra affärstidningars redaktioner! Vi talar ändå om ett av sveriges största företag.

Sedan kanske vi ändå ska göra affärer med Uzbekistan även om det på kort sikt gynnar den sittande diktaturen. Med hoppet om att ökad handel på sikt leder till ökad öppenhet och demokrati. Men då skall man stå upp för det resonemanget och inte låtsas förvånad över att betalningen för rättigheterna gått rakt ner i far och dotter Karimov/Karimovas fickor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela